شرلوك هولمز بازي اولاد آدم در روزهاي اول سال نو مسيحي از آنجا شروع شد كه عباس آخوندي با بيان اينكه بانك مسكن به شدت گروگان مسكن مهر است، گفت: «در حال حاضر بانك مسكن سه برابر ظرفيتش وام داده است و از نظر استانداردهاي حسابداري اين بانك با اينكه ورشكسته محسوب ميشود و براساس مقررات هيچ قدرت وامدهي ندارد» اما دو روز بعدش اين موضوع را طيبنيا تكذيب كرد. وزير اقتصاد ورشكستگي بانك مسكن در پي پرداخت تسهيلات مسكن مهر را رد كرد و گفت: «بانك مسكن به لحاظ صورتهاي مالي جزو بهترين بانكهاي كشور است و سودآوري اين بانك با مسكن مهر افزايش يافته است». خوانندگان ستون طنز زود قضاوت نكنند. از اينگونه خبرها در دولت بيم و اميد زياد شنيده ميشود. يك نمونهاش همان خبر كه مديرعامل شركت ملي گاز خبر از ورشكستگي و مشكلات شديد مالي اين شركت مادر تخصصي وزارت نفت داده بود، بعدش معلوم شد كه شركت ملي گاز در حالي ادعاي ورشكستگي كرده كه مانند بچهپولدارها در ۱۳ ماه گذشته از ۵ هزار ميليارد تومان درآمد قانوني خود ناشي از حذف بخشي از رانت پتروشيميهاي گازي صرفنظر كرده و براي وصول آن هيچ اقدامي نكرده! دست آخرش موضوع كه روشن شد همان آقا، خبر ورشكستگي را تكذيب كرد و گفت حواستان باشد در بودجه 93 پول ميخواهيم آن هم 6 ميليارد دلار!
كاسبي كه شاخ و دم ندارد
حتماً خواننده گرامي ميپرسد كه خب پس دعواي آخوندي و طيبنيا هم جنگ زرگري است و لابد يك پولي يك جايي خوابيده و آخوندي ميخواهد با آن پول بيلان مسكن سازياش را بالا ببرد و طيبنيا دوزارياش جا افتاده است و ضدحال را زده! تا بيل و كلنگ يك افتتاحي را در يك جاي ديگري بزند كه آخوندي ذينفع نباشد!. . . اما قصه به اين سادگيها نيست. قصه طرف سومي هم دارد به نام سيف. حالا اين دوتا بازيشان را بكنند، تنور كه گرم شد ميخواهند حال سيف را بگيرند. ميپرسيد چطور؟ مثل اخاذي در روز روشن با سلاح سرد كه فيلمش پخش شد؟ يا قدري پيچيدهتر مثل كارهاي بابك و شهرام؟ شما خواننده گرامي حتماً باز از اولاد آدم توضيح ميخواهيد؟ يعني چه؟ سيف ديگر چرا؟
هميشه پاي يك سيف در ميان است! جامه صبوري ندريد! به شما بشارت بدهم كه همانطور كه ميبينيد در اين ماجرا هيچ شعبدهاي در كار نبوده و در حال حاضر بانك مسكن ميتواند به تعهدات مشتريان خود پاسخ دهد و در مقابل، آنها نيز هر وقت كه بخواهند ميتوانند سپردههاي خود را از بانك خارج كنند، بيآنكه مشكلي براي بانك ايجاد شود، چون پول مال بانك مسكن نيست مال بانك مركزي است. بانك مسكن دايورت شده روي بانك مركزي. بنابراين مشكل اصلي بانك مسكن ورشكسته يا نشكسته در حال حاضر بدهي هنگفتي است كه به بانكمركزي دارد، يعني در صورتي كه موضوع ورشكستگي اين بانك مطرح باشد اين قضيه به بانكمركزي مربوط ميشود و سيف هم نميخواهد منابع خود را از بانك مسكن، پس بگيرد. خلاص. مال دارد، اختيارش را دارد. باز هم ميپرسيد يعني چه؟ و اصلاً چه شد؟ خب پس منتظر ورود عاليجناب سيف در روزهاي آينده به بازي بمانيد. هر چند هم طيبنيا و هم آخوندي براي سكوت، از اين نوع مدل استقراضها خوششان ميآيد اما بعيد است كه سيف زير بار برود. ته آن اين است كه يك ليست از شركتهاي وابسته ورشكسته ميدهند سيف كه حالا كه آنطور است به اينها هم پول بده و الا سرنوشت تو را به سرنوشت مسكن مهر گره ميزنيم و مهرت حلال و جانت آزاد. و او لابد طلاق ميگيرد يا... خواننده گرامي از اولاد آدم نپرسد كه اين كار يعني عملكرد بانك مركزي در قبال بانك مسكن و مسكن مهر تخلف محسوب ميشود و بايد پيگيري شود و چرا مجلس يا دولت يا دستگاه قضا ساكتند و... فعلاً بانك مركزي در حال ارائه پروژههاي بزرگي است يكي همين پرداخت يارانه در شبهاي جمعه است! شوخي نميكنم الان در كابينه همه مشغول همين طرحند، براي همين هم همه سكوت كردهاند، چون در روز جمعه عابربانكها خالي ميشوند و كسي صندوق خالي آنها را پر نميكند و مردم ميروند روز شنبه پولشان را بگيرند. روز شنبه هم عابربانكها در حال تعمير و گردگيرياند، مردم ميروند يكشنبه. باز خدا را شكر اينجا خارج نيست و الا يكشنبه هم تعطيل ميشد مردم ميرفتند دوشنبه. دوشنبه هم كه پايتخت تاجيكستان است، مردم بايد ميرفتند خارج، خارج رفتن هم كه پول ميخواهد، مردم از خيرش ميگذشتند و... اين ميشود روش انصراف از يارانه به زبان ساده. 5/7 ميليون نفر را ميخواهند حذف كنند. شوخي كه نيست اين يكي از سناريوهاست با اسم رمز شب جمعه.
از همين روي اولاد آدم منتظر ميشود تا ببيند دولت بيم و اميد و جناب سيف اين شب جمعهاي چه ميكند تا بعد!